Букурещ се готви за празниците, но вчера демонстранти принудиха кмета Габриела

...
Букурещ се готви за празниците, но вчера демонстранти принудиха кмета Габриела
Коментари Харесай

Демонстранти принудиха кмета на Букурещ да премести коледния базар от Площада на победата

Букурещ се готви за празниците, само че вчера демонстранти принудиха кмета Габриела Фиря да промени мястото на Коледния базар и на Фестивала на коледарските песни. За тях беше определен Площадът на успеха, където обичайно се провеждат антиправителствените митинги.

Около триста души се събраха на Площада на успеха, с цел да изразят противоречие с разполагането на коледните тържества таман там, пред постройката на държавното управление, където се организират митинги. Опозицията заподозря, че това е метод за разстройване на митингите.

Клотилд Арманд, съюз „Спаси Румъния“: Това е място, където политиците би трябвало да слушат народа, а в този момент сме в интервал, в който би трябвало да слушат деликатно.

Полицията задържа няколко души. Демонстрантите разглобиха оставените структури. Кметът Габриела Фиря от ръководещата Социалдемократическа партия подлага на критика акцията като противозаконна. „От през днешния ден можем да отбележим един интервал, в който Конституцията на Румъния и законите се потъпкват без централните институции на страната да реагират“, уточни Фиря.

Това не помрачава празничното въодушевление. Румънската столица блестна с над три милиона светлини, които украсяват над 33 километра. Догодина Румъния ще означи 100 години от обединяването си и част от украсата е в звук с тази тематика.

Romanian protesters halt building of Xmas fair at protest site https://t.co/RDq9TDG5TJpic.twitter.com/1QW5waO34d

— eNCA (@eNCA) 2 декември 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР